Text och layout

IMG_4688fbanner

Böcker

Atalante mitt i livet

Sedan 1987 har Atalante bjudit på dans, musik, teater och andra konstnärliga experiment. 2020 kom Atalante mitt i livet som berättar om de tre första decennierna på scenen på Övre Husargatan i Göteborg. Jag har formgett boken, intervjuat personerna bakom verksamheten och varit redaktör, i samarbete med Atalantes konstnärliga ledare Eva Ingemarsson och Niklas Rydén. Här bläddrar Niklas Rydén i boken och här är en video från när han och Eva Ingemarsson firade bokens utgivning.

Göteborgs-Posten inifrån

Göteborgs-Posten inifrån är initierad av min tidigare kollega Lasse Dimming. Boken är en antologi med 37 texter skrivna av tidigare anställda på tidningen. Jag har formgett boken och skrivit en av texterna. Under projektets gång, som från gick från idépresentation till färdig bok på mindre än ett halvår, var jag spindeln i nätet. Göteborgs-Posten inifrån ges ut av bokförlaget Korpen.

Uppåt, utåt, framåt

Journalisten Christina Lundin tyckte att 30-årsjubilerande Lerums gymnasiecabaret var värd en hel bok. Under hennes ledning bildades en redaktion där hon och David Anthin svarade för texterna, Gösta Janson för ämneskunskapen och jag för formen. Resultatet blev boken Uppåt, utåt, framåt som gavs ut hösten 2016.

Island – på bakgator och villovägar

island_cover2

Fotografen Nicklas Elmrin och reportern Jonas Löfvendahl åkte till Island och kom hem fullastade med fina bilder och texter. Jag hjälpte dem att omvandla det hela till en bok. Vi bildade förlaget Bakgator och gav ut boken årsskiftet 2015/2016. Den går bra att beställa om du klickar här.

Redesign

Göteborgs-Postens vinjetter

Hösten 2016 tog jag fram ny form för Göteborgs-Postens rubrikannonser. Här en sida från 2017 som visar hur de nya vinjetterna ser ut.

Market

I samarbete med Pär Ljung tog jag våren 2017 fram ett nytt stuk för tidningen Market inför övergången från varannan vecka-tabloid till ett mer exklusivt premiummagasin. Här nedan omslag och ett par insidor från premiärnumret:

Tidningssidor

Lira

Lira2_15

Jag jobbar för musikmagasinet Lira. Klicka på omslaget ovan, nr2 2015, om du vill studera utformningen av intervjun med pianisten Tigran Hamasyan.
I samma tidning ritade jag också bland annat texten om Billie Holiday.
I Lira nr 1 2015 ritade jag bland annat reportaget om The magical stringband.

Folk- och världsmusikgalan

Efter en ettårig paus kommer Folk- och världsmusikgalan tillbaka i omstöpt form 2020. Ett 36-sidigt jubileumsprogram produceras med bredare innehåll än tidigare, förutom presentationer och kalendarier innehåller det intervjuer och uppföljningar. Jag gör layouten i programtidningen. Tyvärr sätter coronapandemin stopp för publikmedverkan i den ambitiösa galan, men den hålls ändå och sänds digitalt.

På Kryss

Hösten 2018 och under hela 2019 var jag art director för Svenska Kryssarklubbens magasin På Kryss som kommer ut med åtta nummer per år. Den producerades då av Make Your Mark med Johan Boström som chefredaktör.

Ekonomi & Karriär plus Bostad

Från hösten 2015 till 2018 formgav jag som konsult Göteborgs-Postens bilaga Ekonomi & Karriär, vilket ofta innebar att jag producerade grafik för att illustrera de privatekonomiska artiklarna. Samtidigt var jag art director för GP:s bilaga Bostad.

Pris och sidor

TextLayout5 TextLayout6

Ovan tre utmärkelser från Society of news design, och några exempel på tidningssidor jag har redigerat som anställd på Göteborgs-Posten.

Fika

Fika_Nr1_2015_omslag_v3.indd

Det här är Fika, ett livsstilsmagasin utgivet av Alingsås kommun. Jag var art director för nr 1 2015. I detta nummer skrev jag även tidningens cover, ett reportage om JTR och Alingsås  vitala musikliv. Om du klickar på omslaget kan du se hela tidningen som pdf.

Artiklar

TextLayout3 TextLayout4

Ovan några exempel på artiklar jag har skrivit i Göteborgs-Posten.

Mer artiklar

Klicka här för LISTAN på människor jag har intervjuat. cropped-Intervjuat.jpg
Ett par artiklar som jag har grävt upp ur Göteborgs-Postens gamla arkiv:

Reportaget som blev till när jag ringde på en 20 år gammal annons.

Intervjun med konstnären Andreas Roth blev en artikel i litterär stil.

Hallå med Daevid Allen.