Text och layout

IMG_4688fbanner

Böcker

 • Journalisten Christina Lundin tyckte att 30-årsjubilerande Lerums gymnasiecabaret var värd en hel bok. Under hennes ledning bildades en redaktion där hon och David Anthin svarade för texterna, Gösta Janson för ämneskunskapen och jag för formen. Resultatet blev boken Uppåt, utåt, framåt som gavs ut hösten 2016.

island_cover2

 • Fotografen Nicklas Elmrin och reportern Jonas Löfvendahl åkte till Island och kom hem fullastade med fina bilder och texter. Jag hjälpte dem att omvandla det hela till en bok. Vi bildade förlaget Bakgator och gav ut boken årsskiftet 2015/2016. Den går bra att beställa om du klickar här.

Redesign

 • Hösten 2016 tog jag fram ny form för Göteborgs-Postens rubrikannonser. Här intill en sida från 2017 som visar hur de nya vinjetterna ser ut.

 

 • I samarbete med Pär Ljung tog jag våren 2017 fram ett nytt stuk för tidningen Market inför övergången från varannan vecka-tabloid till ett mer exklusivt premiummagasin. Här nedan omslag och ett par insidor från premiärnumret:

Tidningssidor

 • På Kryss nr 7, 2018. Sedan hösten 2018 är jag art director för Svenska Kryssarklubbens magasin På Kryss som kommer ut med åtta nummer per år. Den produceras av Make Your Mark med Johan Boström som chefredaktör.

 

TextLayout5 TextLayout6

 • Ovan tre utmärkelser från Society of news design, och några exempel på tidningssidor jag har redigerat i Göteborgs-Posten.

 

Fika_Nr1_2015_omslag_v3.indd

 • Det här är Fika, ett livsstilsmagasin som Alingsås kommun ger ut två gånger per år. Jag var art director för nr 1 2015. I detta nummer skrev jag även tidningens cover, ett reportage om JTR och Alingsås  vitala musikliv. Om du klickar på omslaget kan du se hela tidningen som pdf.

 

Lira2_15

 • Jag jobbar också för musikmagasinet Lira. Klicka på omslaget ovan, nr2 2015, om du vill studera utformningen av intervjun med pianisten Tigran Hamasyan.
 • I samma tidning ritade jag också bland annat texten om Billie Holiday.
 • I Lira nr 1 2015 ritade jag bland annat reportaget om The magical stringband.

Artiklar

TextLayout3 TextLayout4

 • Ovan några exempel på artiklar jag har skrivit i Göteborgs-Posten.

 

Mer artiklar

 

Två artiklar som jag har grävt upp ur Göteborgs-Postens gamla arkiv: