Musik

I Höganäs på sjuttiotalet hade Thomas och jag en duo på elgitarr (Thomas) och virveltrumma med cymbal (jag). Ett tag hette vi Delvis och sedan Marco Polo (för då hade vi automatiskt t-shirts med bandnamnet på) och gjorde bland annat punklåten Höganäs är en jävla råtthåla och progglåten Tage var ute och gick.

Sen blev jag trummis i Falcon Band som spelade rock’n’roll. Vår höjdpunkt var nog när vi spelade utomhus på hemmaarenan, Folkets park i Höganäs.

Falcon Band
Falcon Band

I mitten på 80-talet hoppade jag in på elgitarr i ett band som aldrig fick något riktigt namn, möjligen kallade vi oss ett tag för Familjen som åt mattor. Vi var fem unga män som jammade fram våra låtar i TBV:s replokal i Gåsebäck i Helsingborg.

I skarven mellan 80- och 90-tal började jag i Solkungen. Det var Olof, Tommy, Patrik och jag, fyra helsingborgare som i Göteborg och Helsingborg mixade ihop allsköns influenser till något slags progressiv pop på skånska.

solkung

Solkungen på Myspace

Parallellt med Solkungen och en bit in i 90-talet ägnade jag mig åt En dryg halvliter i Helsingborg. Vi var något av ett husband på puben Telegrafen och tolkade irländsk folkmusik, ofta med en lite humoristisk twist. Debutkonserten hade vi på blomningsfestivalen i Urshult i Småland med Jarl Borssén som konferencier. Där passade vi också på att spela in några låtar i en studio.

Till exempel den här: Follow me up to Carlow

 

Ibland har jag spelat in själv. Här en version av Tim O’Briens Walk beside me:

 

 

Och här Peter Gabriels Here comes the flood med lite irländsk touch:

Och här en låt signerad Herr eller fru kundtjänst:

Här tolkar Mr or Mrs Customer Services låten The Well av Darrell Scott och Tim O’Brien:

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *